Leadership Agility - Dutch edition (Download Teaser!)

Download the teaser of the dutch edition of the book Leadership Agility!
Order your copy to read the full content. Click here

Download the teaser in high resolution

Over het boek:

Leiderschap gaat over mensen zodanig beïnvloeden dat ze een bepaalde richting inslaan. Dat kun je op allerlei manieren doen. Elke leiderschapsstijl heeft inherente kwaliteiten en valkuilen en past beter bij sommige mensen en omstandigheden dan bij andere. Hoe meer inzicht leiders hebben in hun voorkeursstijl en hoe flexibeler ze weten te switchen naar een stijl die bij de situatie past, hoe effectiever ze zijn.

In dit boek brengen de auteurs tien paar tegengestelde leiderschapsstijlen in kaart. Zo krijg je als lezer steeds inzicht in de sterke en zwakke kanten van beide uitersten en het helpt je te bepalen wat op dit moment je eigen voorkeur is.

De tien dimensies van leiderschap beslaan het hele scala van leiderschapsrollen, van de leider als coach (interpersoonlijk leiderschap) tot de leider als organisator (organisationeel leiderschap), strateeg (strategisch leiderschap), betekenisgever (leiderschap & missie) en rolmodel (leiderschap & zelf).

Als lezer word je uitgenodigd om je eigen leiderschapsontwikkelingsplan uit te stippelen, met behulp van een interactieve app. Daarnaast word je uitgedaagd om na te denken over hoe je zelf met een aantal cases zou omgaan. Je kunt op een interactief webforum bekijken hoe anderen het hebben aangepakt en daarover met elkaar discussiëren. Leadership Agility is een nuttig instrument voor zowel professionals in het bedrijfsleven als voor bedrijfskundestudenten en de leiders van morgen.

Double-click to edit button text. crossarrow-leftcross-circle